Letos sta na dializnem oddelku kar dva prvošolca, Liar in njegov sošolec Fonzi. Liarja ste že spoznali, gotovo pa vas zanima, kdo je Fonzi.
No, Fonzi je hobotniček, ki ga je v prvi razred Bolnišnične šole vpisala naša nekdanja učenka in dijakinja Jadranka. Ko ga je srečala, je namreč slišala, da je na oddelku prvošolec Liar, ki včasih potrebuje pomoč pri pisanju, računanju, barvanju, pa tudi majhnih lumparijah in klepetanju. Včasih pa se samo malo poigrata in crkljata.

Fonzi in Liar sta postala velika prijatelja. Liar Fonziju pomaga pri računanju, Fonzi pa Liarju pojasnjuje neznane besede in besedne zveze, kadar v prvem razredu beremo kakšno zelo zanimivo pravljico ali zgodbico.

Ob branju pravljice Zrcalce se je Fonzi pogledal v zrcalo in vzkliknil: »Bučmani, saj to je vendar moja slika!«

Fonzi je rekel, da je računanje trd oreh, zato mu Liar rad pomaga.

Sicer pa ima tudi Fonzi svojo šolsko torbo in Liarja ob ponedeljkih, sredah in petkih zjutraj vedno navdušeno pričaka na oddelku. Liar mu namreč hitro pove, kaj vse je v torek in četrtek zanimivega izvedel in izkusil v svoji matični šoli v Cerkljah na Gorenjskem.
Se pa Fonzi tudi hitro prestraši in se je pred nočjo čarovnic, ko je Liar izdelal lutki strašnega pajka in porednega netopirja, skril v omaro.

.

.

Če vas zanima, kako se Liar in Fonzi učita in se včasih tudi zabavata, pa nas lahko tudi kdaj obiščete.

Mojca Topić
november 2023