V mesecu marcu smo v sodelovanju s kinom Kinodvor izpeljali tehniški dan Kino na obisku. Šolarji so prejeli lične ovojnice z dostopom do spletnih vsebin Kinodvora. Ogledali smo si kratke igrane in animirane filme, po ogledu filmov pa smo likovno ustvarjali.
Ko smo si ogledali animirani filma Kapljice in zapisali podatke o njem v filmski dnevnik, smo risalni list pobarvali z vodenimi barvicami, ga potresli s soljo in kapljice izrezali. Obesili smo jih na sončno mesto in opazovali, kako so sončni žarki osvetlili kapljice.

Po ogledu kratkega igranega filma Oblike umetnosti je Mojca izdelala preprosto, a izjemno sporočilno lepljenko. Z njo je prikazala dva svetova različnih otrok, ki živita na različnem koncu sveta, na različne načine, a ker sta oba prijazna in srčna, se lahko razumeta med seboj.

V pisemskih ovojnicah Kinodvora je šolarje pričakal tudi material za izdelavo zastavic. Krasile so bolniško sobo in sporočale: “Danes je filmski dan!”

V marcu smo se spomnili tudi na 8. marec, dan žena, in na materinski dan 25. marca. Mamice smo razveselili z rožicami iz krep papirja.

In z veseljem vam predstavimo še mlado umetnico Alisso, ki je narisala metulja monarha. Metulj je deklica s poškodovanimi krili in očesom. Predstavlja otroke v bolnišnici, vsak je nekoliko drugačen, a kljub temu izredno lep. Tako kot metulj monarh.

Metoda Leban Dervišević
marec 2023