Ocene se počasi zaključujejo, veselimo se še zadnjih šolskih dni, sproščenih dni, namenjenih druženju, zaključnim šolskim proslavam, morebiti se veselimo končnega izleta ali piknika v naravi.

Na pikniku v naravi pa se nam včasih pridružijo tudi čebele. Nič posebnega, le če nas čebela ne piči in če nismo na čebele alergični … Če piku sledi huda alergijska reakcija, potem pripeljejo otroka na oddelek čebelic. Žan nam je narisal, kako je videl srečanje s čebelo. Čebela nikakor ni bila majhna, ampak neskončno velika nadloga!

.

 

V Bolnišnični šoli smo junija imeli športni, kulturni in tehniški dan.
V okviru športnega dne smo spoznavali igre z žogo in baloni.
Na tehniškem dnevu smo spoznavali nove likovne tehnike in poslikali mavčne odlitke.

.

Marmoriranje s peno za britje je pravi hit letošnjega začetka poletja. S peno za britje in jedilnimi barvami smo ustvarili morske valove, v morje pa smo naselili morske prebivalce: ribe, morskega konjička, školjke in rake.

.

 

Nismo pozabili tudi na travnik in cvetice.

.

Na kulturni dan smo obeležili državni praznik, 25. junij, dan državnosti. Šolarji in dijaki so si ogledali zaključno prireditev, ki smo jo skupaj z našimi učenci in učenci OŠ Ledina pripravili ob 70-letnici bolnišničnih šolskih oddelkov.
Ponosni smo na vse, ki so zmogli kljub zahtevnemu zdravljenju uspešno zaključiti šolsko leto. Najzaslužnejši so prejeli tudi pohvale. Čestitamo!

.

Metoda Leban Dervišević
junij 2022