V mesecu aprilu so v bolnišnici potekale športne igre.
Po spletu nas je obiskal Cene Prevc, s katerim so učenke in dijakinje naredile tudi intervju.

Pred začetkom iger smo se pogovorili o pravilih in poštenem igranju. Da bodo igrali pošteno, so udeleženci iger podpisali v posebni izjavi.

Cene Prevc

Pričeli smo s tobogan bowlingom (prilagojenim kegljanjem), kjer spustiš žogo skozi cev in poskušaš podreti čim več kegljev.

Tobogan bowling

Sledil je pikado, kjer so se igralci preizkusili v metu v tarčo. Zadnja igra pa se je imenovala »prva pomoč«. Udeleženci so si morali nadeti stetoskop in zdravniško haljo, iti iskat medvedka na drugo stran in na koncu pozvoniti.
Ko niso tekmovali, so učenci in dijaki ves čas bučno navijali.

April pa je bil tudi velikonočno obarvan. Za stare starše, sorojence in prijatelje so učenci iz gline izdelovali velikonočna jajčka, ki smo jih pobarvali in okrasili.

Velikonočni izdelki

Imeli smo tudi koncert, na katerem so imele nekatere učenke vlogo napovedovalk, druge pa so zapele svoje najljubše pesmi. Prosti čas smo si popestrili tudi z igranjem na ukulele in klaviature (sintesajzer).
Ker je bil 22. 4 svetovni dan Zemlje, smo se pogovarjali, kako lahko bolje skrbimo za naš prečudovit planet. Govorili smo o pomenu čebel in s čim jim lahko pomagamo. Sledil je kritičen razmislek o rabi herbicidov in pesticidov ter s čim jih lahko nadomestimo. Dekleta so imela veliko trajnostnih rešitev, med drugim so predlagale izmenjavo oblačil s prijateljicami in nakup oblačil iz trgovin z rabljenimi oblačili. Pogovarjali smo se tudi o obnovljivih in neobnovljivih virih energije.

Čebelarstvo

Monika Godec
april 2022