V mesecu marcu smo imeli tehnični, naravoslovni in kulturni dan.

Tehnični dan je bil izveden s pomočjo Muzeja sodobne umetnosti (MG+MSUM). Ogledali smo si virtualni sprehod po muzeju. Nato smo prisluhnili predstavitvi razstave umetnika Marka Pogačarja. Predstavili so nam, kaj so kozmogrami in kako delujejo.

Po ogledu videa so učenci ustvarjali kozmograme. Za osnovo so uporabili papirnate krožnike. Okrasitve so nekateri izdelali iz papirnih tulcev ali šeleshamerjev. Ustvarjali so jih tudi z akrilnimi barvami in barvicami. Pri tem so uporabili svojo domišljijo.

Kozmogrami

Na kulturnem dnevu smo se sprehodili po virtualnem ogledu Ljubljane. Spoznali smo različne spomenike slovenskih pisateljev in pesnikov. Ob koncu pa smo sodelovali tudi pri kvizu, na katerem so si nekateri učenci prislužili knjigo z naslovom Pravljična in literarna Ljubljana.

Naravoslovni dan je bil izveden s pomočjo Hiše eksperimentov. Na njem smo izdelovali bumerange in lupo. Najbolj pa so bili učencem in dijakinjam zanimivi poskusi s tekočim dušikom.

Na materinski dan smo z učenci in dijaki izdelovali čestitke za svoje mame. Organizirana je bila tudi dražba čestitk. Iz njenega izkupička bomo kupili nove knjige za učence.

Čestitka za materinski dan

V ponedeljek, 14. 3.,  smo obeležili mednarodni dan matematike. Po navodilih likovnega natečaja Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije so učenci narisali asociacije na slogan Matematika združuje.

Monika Godec
marec 2022