V sredo, 23. marca 2022, smo se na prečudovito sončno jutro odpravili v Planico, kjer so si otroci z otroškega oddelka Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta – Uri Soča skupaj z njihovimi starši in spremljevalci ogledali letalnico, kjer je potekal preizkus letalnice. Tej nepozabni izkušnji pa se je pridružila še naša vrhunska skakalka Urša Bogataj, v Kranjski Gori pa je za navdušenje naših mladih in malo manj mladih udeležencev poskrbela še vrhunska alpska smučarka Meta Hrovat.

Najbrž vas že, kakor na vsakem pravem športnem podvigu, zanimajo rezultati naših najmlajših orlov, zato naj vam zaupamo, da so poleteli tudi preko 200 metrov, ocenjevalci in občudovalci pa so povedali, da so bili prav vsi poleti čudovito in elegantno izpeljani … Hah, kako da ne, saj jih je obkrožala pestra druščina navijačev, ki jih je spodbujala in jim tako na široko razpirala krila.

Vendar pa to še ni vse. Na navijaško ploščad nas je prišel pozdravit tudi gospod župan občine Kranjska Gora, ki nam je poleg lepih besed izročil tudi prelepa darila.

Ker sicer čas, preživet v pozitivnem ozračju in dobri družbi hitro mine, so urini kazalci tudi nas hitro poganjali naprej. Preden pa smo se vrnili v Ljubljano, smo se v Kranjski Gori zadržali še v gostilni Pr’ Martinu, kjer smo bili posebni gostje družine Hrovat.

Toliko presenečenj se je zgostilo v tem čudovitem dnevu, za vsa pa je poskrbel naš nepogrešljivi prijatelj in podpornik prof. dr. Stane Pinter. Brez njega dan zagotovo ne bi bil tako sončen in bogat.

Prav tako pa je bila tukaj še ekipa spremljevalcev, ki je otrokom ustvarila prijeten in sproščen dan. Ponosni smo na naše najmlajše, ki so se udeležili izleta in zdržali »do konca«.

Tanja Babnik in Manja Žugman