Praznovanje 70-letnice bolnišnične šole smo v mesecu marcu posvetili najpomembnejšim v naši sredini – učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom.

Zanje smo pripravili prav poseben teden dnevov dejavnosti, s katerim smo jim vsakdanje šolske obveznosti obogatili z nekoliko drugačnimi vsebinami.

1. marca smo izvedli tehniški dan z naslovom Muzej na obisku. Preko posebej za nas pripravljenega video sprehoda po Moderni galeriji in Muzeju sodobne umetnosti smo spoznavali dela slovenskega umetnika Marka Pogačnika. Spoznali smo njegove kozmograme in instalacije, ki jih postavlja po vsem svetu. Dan je čudovito sovpadal s pustom, zato si lahko med fotografijami ogledate, kakšni čudoviti izdelki so nastali izpod rok naših mladih ustvarjalcev.

2. marca nas je v okviru naravoslovnega dne ponovno obiskala Hiška eksperimentov. Tokrat je bil obisk virtualen, a smo kljub temu izkusili krasno doživetje eksperimentiranja in se navduševali nad novimi spoznanji ter odkritji. Zgibali smo raznovrstna papirnata letala, preizkušali optične zakonitosti in občudovali eksperimentiranje s plini.

3. marca smo na kulturnem dnevu Utrinkovali. Pripravljali smo najrazličnejše prispevke za naš šolski časopis Utrinki. Letošnje šolsko glasilo bo namreč tematsko obarvano in povezano z našim jubilejem. Poleg pesmi, zgodb, pripovedk in ilustracij, povezanih s številom 70, pa smo imeli še eno posebno čast. Zbirali smo ideje in predloge za ime Bolnišničnega radia, o katerem boste kmalu izvedeli več. Njegovo ime naj ostane še skrivnost. Na koncu pa smo se udeležili še posebej za nas pripravljenega virtualnega sprehoda z naslovom Pravljična in literarna Ljubljana.

 

Sedaj pa že zremo pomladi naproti, zavedajoč se, da bo v prihodnjih tednih in mesecih za naše učence in dijake pridobivanje novih znanj in ocen njihova poglavitna naloga. V Bolnišnični šoli jim bomo pri tem, kakor že 70 let doslej, pomagali in poskrbeli, da bo sleherni posameznik premagal izzive in morebitne ovire na poti do učenosti, na poti do znanja in uspeha.

 

Bolnišnične učiteljice in učitelj