Za seboj smo pustili meseca september in oktober. Minila sta v prijetnem in delovnem vzdušju. Otroci v bolnišnici namreč še naprej ostajajo učenci in po svojih najboljših močeh ohranjajo stik s šolo. V njihovih sobicah se poleg igrač znajdejo šolska torba, puščica, zvezki in knjige. Na svoje urnike prav tako vpišejo MAT, SLJ, SPO, TJA, ŠPO in druge vsem šolarjem zelo znane kratice šolskih predmetov. Seveda so tu tudi učiteljice, ki jih spodbujajo, se z njimi veselijo in zanje držijo pesti, da bodo kmalu spet čili in zdravi. Kot v vsaki šoli, imajo otroci tudi na naši šoli v oktobru krompirjeve počitnice. Šolarji imajo pač krompir 😉.

Jesenske počitnice so znane kot krompirjeve počitnice. Zakaj ”krompirjeve”? Zakaj ne brokolijeve, fižolove ali kostanjeve? Ime izvira še iz časov, ko so otroci jesenske počitnice preživeli na domačih njivah in pomagali družini pobirati krompir. Nič kaj počitniško, kaj? Na srečo so danes počitnice namenjene počitku in prav je tako. Po dveh mesecih vztrajnega šolskega dela se zagotovo priležejo.

Pogled na fotografije vas bo prepričal, da so krompirjeve počitnice več kot zaslužene. Naj počitnice prinesejo novo moč, sveže zamisli in pripravljenost na nove izzive.

Domino poštevanka

Sestavljanje povedi

Branje in pisanje

Metanje obročkov

Knjižna kazalka – konjiček

Tanja Šercer
oktober 2021