Pa se je začelo novo šolsko leto. Nekateri učenci so se tokrat lahko vrnili v šolske klopi skupaj s svojimi sošolci, drugi pa so ga zaradi zdravstvenih težav pričeli v bolnišnici. Ampak nič zato! V bolnišnici imamo namreč bolnišnično šolo, ki je z veseljem sprejela svoje učence in dijake na vseh oddelkih!

Tudi na našem oddelku se tako s svojimi zdravstvenimi težavami kot s šolskim delom že odločno borijo vsi Levčki. In letos smo prve pogumne Levčke sprejeli tudi v dnevni bolnišnici.

Poleg znanja, ki ga učenci in dijaki pridno pridobivajo pri pouku, jih v bolnišnični šoli spodbujamo tudi k razvijanju njihovih talentov. Ker so naši Levčki zelo ustvarjalni, so že izdelali različne umetnine, s katerimi smo polepšali stene v novi dnevni bolnišnici.

Kako kreativen je učenec Erazem, si lahko pogledate na spodnji fotografiji.

Erazem, 9. razred

Erazem, 9. razred

Tudi učenki Monika in Mija sta ustvarili čudoviti sliki, ki že krasita skupni prostor v dnevni bolnišnici.

Monika, 9. razred

Mija, 9. razred

Naši učenci pa niso le ustvarjalni, ampak imajo tudi mnogo različnih zanimanj, o katerih vedo zelo veliko in jih z veseljem delijo z nami.

Učenec Ljubo, ki je velik ljubitelj košarke, je pripravil plakat o Luki Dončiću. Na njem lahko najdete veliko zanimivih podatkov in dosežkov tega našega športnika.

Ljubo, 9. razred

Naše Levčke bomo zagotovo spodbujali, da bodo tudi vnaprej razvijali in nadgrajevali svoje talente, kreativnost in zanimanja. Zato smo prepričani, da bomo lahko občudovali še mnoge njihove izdelke.

 

Tjaša Zver
september 2021