Začelo se je novo šolsko leto. Ponuja nam nove izzive, postavlja nove cilje in prinaša nove zgodbe. Najlepše in najboljše za letošnje šolsko leto bomo ujeli v naše lovilce sanj.

Mnogi verjamejo, da se v mrežo ujamejo sanje, od katerih si zapomnimo samo najlepše, neprijetne in moreče pa se izgubijo ob prvi jutranji svetlobi. Drugi verjamejo, da se v njej ustavijo vse dobre ideje, cilji in želje, da v njej lebdijo vsi prijetni spomini, izkušnje in znanje, ki po perescih počasi pridejo naravnost do osebe, ki sanja.

Lovilec sanj.

V spomin na poseben prvi šolski dan, ki smo ga namesto v svoji preživeli v bolnišnični šoli, pa smo narisali svoj avtoportret ter izdelali plakat svojega razreda. Da bo šolsko delo prijetnejše, smo si izdelali tudi šolske dodatke; lončke za šolska pisala, bralna kazala in vrečke za copate ali športno opremo.

Izdelava šolskih pripomočkov.

Opremljeni z vsemi šolskimi potrebščinami smo začeli s šolskim delom. Matematika, slovenščina, naravoslovje, angleščina, družba … Vsemu smo kos. Za dobro počutje v bolnišnici pa poskrbimo tudi z razgibavanjem. Ob prilagojenih športnih dejavnostih (najraje se igramo igre z žogicami in mečemo balinčke) smo se pošteno zadihali.

Igra je bila napeta vse do konca. Odločali so milimetri.

Ana Dobovičnik
september 2020