V bolnišnični šoli na URI Soča je pouk v času epidemije koranavirusa potekal, kot drugod po Sloveniji, na daljavo. Med našimi učenci, ki smo jih poučevali na ta način, je bil tudi Matija, zelo zavzet tretješolec. Ob podpori svoje šole, strokovnjakov na Soči, naše šole ter staršev mu je, kljub bolezni in na daljavo, uspelo opraviti vse šolske obveznosti, in to odlično. Res, izjemen uspeh.
Matija je v koronačasu postal pravi računalniški mojster. Pripravil je več zelo zanimivih ppt predstavitev, več odličnih in raznovrstnih posnetkov, učil se je preko Zooma.
V tem času pa se je še pokazalo, da ima naš Matija zares veliko talentov. Je zelo dober matematik, pozor – tudi kuhanje ter priprava sladic mu gresta zelo dobro od rok; ob večerih pa je doma, kot kak izkušen novinar, vodil okrogle mize o različnih temah. Ob tem je poskrbel še za sladka presenečenja, ki so v hipu izginila.
V mesecu maju se je Matija ponovno vrnil na rehabilitacijo na Sočo. Pri eni od učnih ur je nastal spis Drveče mesto in recept Piškoti s čokoladnim čipsom.

Drveče mesto

Jože živi v Drvečem mestu.

V tem mestu se vsem mudi na sestanek, na trening, po otroka v šolo ali kam drugam. Nihče  nima časa posedeti s prijatelji. V tem mestu avtomobili drvijo, zato prihaja do nesreč. Nihče ne hodi več peš, jejo samo hitro hrano in zato so debeli. Otroci nimajo časa za igranje, zato v tem mestu sploh nimajo igrač. Tudi Jožetu se vedno zelo mudi, tako zelo, da včasih  pozabi celo nahraniti psa Rudolfa.

V tem mestu  je dolgočasno živeti.

Edina dobra stvar pa je, da pečejo piškote s  čokoladnim čipsom za zajtrk.

Matija, 3. razred


Zajtrk v Drvečem mestu. Matija, 3. razred

 

 

Tanja Babnik
maj 2020