Kaj?!? Strašna novica,!!!!!!!! Skrivaj se je prikradel virus in zaprl šole, tovarne, parke, muzeje, trgovine in službe.
Drugošolec Erazem si je ta virus predstavljal takole – poglejte si kratek filmček.

 

Vsi učenci, učitelji in starši smo se zavzeto lotili šolanja na daljavo. Med njimi tudi naša drugošolka Anja. Preden je nadaljevala z učenjem črk in računanja do sto, se je morala najprej naučiti uporabljati računalniška orodja za delo na daljavo. To je zelo hitro usvojila in potem je šlo zares. Na daljavo pa se ni učila samo pisati, brati, računati ter o tem, kaj vse zraste na polju in v sadovnjaku spomladi. Na daljavo je tudi likovno ustvarjala, pela, telovadila in uprizarjala mini lutkovne predstave. Takole se je Anja učila pisati velike pisane črke.

 

Anja, 2. razred

Ko pa so se ukrepi zaradi epidemije omilili in so nekateri šolarji spet lahko odšli v svoje šole, žal za Anjo to ni veljalo.
Povedala je: Saj učenje po računalniku ni bilo tako slabo, še kar zabavno je bilo. Ampak zelo sem srečna, da je vsaj moja bolnišnična učiteljica spet z mano, da se lahko učiva, bereva in igrava! Pogrešam pa sošolce in se veselim, da jih jeseni spet vidim. Znala bom pa vse, kar znajo oni.

Jan, 7. razred

Sedmošolec Jan se je seveda šolanja na daljavo lotil zelo zavzeto in resno. Jan se bo na daljavo šolal kar do konca šolskega leta, ampak slovo od korone je z velikim navdušenjem in humorjem upodobil v obliki stripa.

 

Mojca Topić
maj 2020