V novo leto smo zakorakali s polno paro. Obveznosti, ki so nas čakale v šolskih klopeh, je bilo veliko. Pridobivali smo novo znanje, utrjevali staro, ocenjevali, kljub vsemu pa smo našli čas tudi za novo pustolovščino v kuhinji. Tokrat sta rokave zavihali učenka predmetne stopnje in dijakinja. Odločili sta se, da nam pripravita sladke kroglice, ki nam bodo povrnile moči.
Poiskali sta recept, nakupili sestavine in si pripravili pripomočke.

Recept in sestavine

Sestavine sta stehtali in stresli v posodo. Belo čokolado sta nasekljali na majhne koščke. Maso sta želeli zmešati z električnim mešalnikom, a ni bilo mogoče. Maslo je bilo premalo segreto, zato je bilo sestavine težko zmešati v eno kepo. Odločili sta se, da bosta maso zgnetli ročno.

Priprava sestavin in mase

Iz pripravljene mase sta oblikovali majhne kroglice in jih previdno odložili na krožnik. Bili sta zelo natančni, saj so bile njune kroglice enakih oblik, pa tudi vztrajni, saj masa za oblikovanje kroglic ni bila dovolj ohlajena. Nastale kroglice sta povaljali še v kokosovi moki.

Oblikovanje kroglic

Pripravljene kroglice sta postavili v hladilnik.
V oddelčni kuhinji je bilo potrebno pospraviti in pomiti pripomočke, ki sta jih uporabljali. Vse sta počistili. Zabrisali sta vse sledi, da nihče ni vedel, kakšno sladko presenečenje ga čaka po kosilu.
Ohlajene kroglice sta ponudili vsem na oddelku.

Slastne kroglice

Verjetno se vam že cedijo sline, kajne?
Saj se vam lahko.
Verjemite, kroglice bile so slastne, zato nič ne odlašajte, ampak zavihajte rokave in jih pripravite še vi.

 

Nežka Dakskobler Markoč
januar 2020