Prvi športni dan v bolnišnični šoli na URI Soča je bil poln športnih izzivov. V petek, 27. septembra, smo namreč odšli na Olimpijski festival na Kongresni trg v Ljubljani.
V vsej svoji veličastnosti, vendar na igriv način, so se mladim udeležencem festivala predstavile najrazličnejše športne discipline. Bilo jih je 42. Za vsako športno disciplino, ki so jo preizkusili, so udeleženci dobili žig v posebne športne beležke.
Naši mladi športniki, ki jim gibanje vsak dan predstavlja nov izziv, so preizkusili kar nekaj športnih disciplin: met na koš, sankanje, ples, lokostrelstvo, bejzbol, mali nogomet, ples, namizni tenis, kolesarjenje, jadranje, žongliranje …
Sara, Jaka, Matija, Ian, Andrej, Tristan in Melisa so bili nad pestrostjo športnih disciplin navdušeni.
Različne oblike športnih disciplin in zanimive oblike gibanja so odlično vplivale na razpoloženje naših otrok. Utrujenosti, ki se pogosto pojavlja, tokrat ni bilo opaziti.
Cilj dobiti vsaj 25 žigov in osvojiti plišasto maskoto, lisjaka Foksija, je bil za naše mlade udeležence sicer nedosegljiv, vendar so se domov vrnili zadovoljni in polni športnega duha.

Tanja Babnik
september 2019