S svojo lepoto in raznolikostjo nas Slovenija vedno znova navdušuje. Učenci so ob družabni igri Potepanje po Sloveniji spoznavali njene naravne in kulturne zanimivosti. Svoje znanje so nadgrajevali z reševanjem različno zahtevnih vprašanj, ki so sestavni del igre. Ker je bil mesec junij zelo vroč, smo podrobneje spoznavali izvire, slapove, reke, jezera in morje, kjer se je v poletnih dneh mogoče tudi ohladiti. Učenci so pripovedovali o svojih opažanjih, raziskovanjih in izkušnjah ob vodi.

Ena izmed zanimivosti stoječih voda je v tem, da v vodi lahko vidimo odsev. Učenci so si v okviru kulturnega dne z naslovom Sloveniji v pozdrav izbrali različne motive, jih naslikali in odtisnili na spodnjo modro pobarvano stran risalnega lista. Tako je nastal odsev v vodi.

Samanta, 1. razred: Odsev v vodi.

Ksenja, 3. letnik: Večerni odsev.

Nekatere naravne in kulturne znamenitosti, s katerimi je naša domovina bogato obdarjena, so učenci in dijaki v mesecu juniju prikazovali v tehniki trganke. Prihajajoče počitnice nam nudijo možnost, da si katero od njih tudi ogledamo.

Ksenja, 3. letnik: Štorkljino gnezdo.

Lea, 4. razred: Predjamski grad.

Minca Gale
junij 2019