Tudi v bolnišnični šoli že komaj čakamo na počitnice. Pošteno smo si jih prislužili.

Tek 4 mostov, tek junakov iz 3. nadstropja

Tek 4 mostov je eden največjih športnih dogodkov v Sloveniji, povezan z amatersko tekaško prireditvijo, ki poteka v nočnem času po idiličnem srednjeveškem mestu Škofja Loka in njegovi okolici. Mesto obkrožata dve reki Sori in preko njiju tečejo štirje mostovi; od tod ime teka.

Pod okriljem Iva in Valerije Čarman ter Urške Kolenc je Tek štirih mostov dobil nove razsežnosti. Organizirali so namreč prvi tek v Sloveniji, na katerem so sodelovali otroci, oboleli za rakom in krvnimi boleznimi.

V soboto, 15. junija 2019, so bili med tekači tudi »junaki tretjega nadstropja«, otroci in mladostniki, ki so se zdravili ali se še zdravijo na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. Junaki iz 3. nadstropja so pretekli simboličnih 150 metrov. Pri premagovanju proge so jim na pomoč priskočili njihovi zdravniki in drugo osebje na oddelku hemato-onkologije, predsednik Rebuplike Slovenije Borut Pahor in številni znani slovenski olimpijci. Otroke so do štartne črte pospremili v slavnostnem mimohodu in z njimi pritekli do ciljne črte. Gledalci ob progi so jih pospremili z glasnim ploskanjem in bučnim navijanjem. Na drugo stran mavrice pa so poleteli rdeči baloni za vse tiste zvezdice na nebu, ki niso več mogle teči z nami.

Ana Dobovičnik
junij 2019