Športno društvo Oviratlon je na Univerzitetnem rehabilitacijskeminštitutu Republike Slovenije – Soča že osmo leto zapored pripravilo mini oviratlon.  Otrokom in tudi učencem bolnišnične šole so pri premagovanju ovir  pomagali znani Slovenci in Slovenke.

Letos so otrokom na poti čez deset ovir mini oviratlona – poligona pomagali: košarkar Goran Dragić, motokrosist Tim Gajser in njegov oče in trener Bogomir Gajser, pevka Nina Pušlar, pevec in kitarist Jernej Dirnbek – Dimek (skupina Mi2), pevec Rok Ferengja (Rok ‘n’ Band), smučarska tekačica Vesna Fabjan, kajakaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič,  nekdanja smučarka Špela Pretnar, igralci Reke ljubezni: Tadej Pišek, Vesna Kuzmič, Marinka Štern, Blaž Setnikar, Barbara Žefran in Marijana Brecelj, voditeljici Špela Močnik in Katarina Braniselj, radijski voditelj in DJ Uroš Bitenc.

In kaj se je nekaterim učenkam in učencem bolnišnične šole najbolj vtisnilo v spomin na 8. mini oviratlonu?

Miha in Gogi skupaj premagujeta ovire

… in sledila je napoved: »Na vrsti je naša legenda minioviratlona Miha Brežnjak!« Kar dvignilo me je s klopi. Za svojega pomočnika sem izžrebal Tadeja Piška iz serije Reka ljubezni. Ker pa imam probleme z ravnotežjem, sem dobil še enega pomočnika. Koga pa mislite? Ja, Gogija.

Tadej, Miha in Gogi.

Traktorska guma je bila nova ovira na poti .

Srce je delalo bum bum bum. In smo se podali na poligon. S skupnimi močmi smo premagali vse ovire. Na koncu smo poželi velik aplavz. Oče Tima Gajserja, Bogomir, pa je vsakega tekmovalca po opravljeni nalogi razveselil s Timovim koledarjem. Jaz sem dobil tudi novo Timovo kapo. Malo se lahko považim, kajne?

Sledilo je še skupinsko fotografiranje pa posamezna fotografiranja in kratki klepeti z vsemi znanimi udeleženci.

Udeleženci 8. mini oviratona.

Hvala vsem pomočnikom in organizatorjem minioviratlona, ker ste nam dali energije in krila, s katerimi bomo kljub svojim oviranostim letali do maja 2020. In takrat bomo spet v velikem pričakovanju, tokrat na Pokljuki.

Miha, 18 let

 

Mini oviratlon 2019

Bil je 22. maj. Na Soči smo imeli mini oviratlon. Ura je bila 15.00 in oviratlon se je začel. Komaj smo čakali, da pokličejo naša imena ter nastopimo z znano osebo. Ko je nastopil kdo, ki sem ga/jo poznala, sem glasno navijala zanj/zanjo, da premaga ovire sredi telovadnice. In čez čas sem bila tudi jaz na vrsti.  Ponosno sem stopila naprej in izžrebala sem radijskega voditelja Uroša Bitenca.

Začela sva z veliko gumo, ki sem jo premagala brez težav, sledile so: 0,5 m velik kos lesa, črna soba, majhne ovire in velika previsna gugalnica in vlečenje uteži. Vse sem premagala brez težav.

Bilo je zelo lepo.

Maša, 12 let

Nejc in Marjana

Vesel mini oviratlon

Najbolj mi je bilo všeč, da sem lahko sama izžrebala spremljevalca. Moj spremljevalec skozi ovire je bil kajakaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič.

Všeč so mi bile tudi ovire. Gugalnica je bila še posebej zabavna.

Darila so bila krasna. Tudi majica, ki mi bo ostala za spomin, je lepa.

 

Julija, 8 let

Julija in Nejc.

Mini oviratlon

Na mini oviratlonu sem sodeloval prvič. Pri izzivih sem uspešno sodeloval, saj sem premagal vse ovire. Pomagala sta mi je moj športni pedagog Andraž in igralka iz nadaljevanke Reka ljubezni.

Najbolj me je razveselil Goran Dragić. Dobro se mi je zdelo, da sem ga spoznal. Je res fajn, je »prizemljen« in ima sočutje do invalidov. Še bi ga rad srečal.

Počutil sem se veselega. Večjega izziva na poligonu pa zame ni bilo. Snemanje in fotografiranje mi je bilo všeč.

Dogodek bi ponovil, ker je bilo zelo dobro, da smo se družili.

Kristijan, 17 let

Kristijan na poti do cilja.

Hvala Aniti, Luki in vsem drugim oviratloncem, ki so pripravili že 8. mini oviraton!

 

Tanja Babnik in Sabina Andlovic
maj 2019