V mesecu marcu nas je na oddelku čakal poseben dogodek, na katerega smo se prav posebej pripravljali in trenirali, zato nismo imeli časa odpotovati z levčkom po Sloveniji in spoznavati nove kraje in znamenitosti. Odločili smo se, da levčka povabimo k nam na oddelek in mu razkrijemo težko pričakovani dogodek. Povabili smo ga na Bolnišnične olimpijske igre.

Ne morete verjeti?
O, ja. V bolnišnici je danes vse drugače, imamo olimpijado, v bolnišnici se tudi skače, poje himna bolnišničnih olimpijskih iger. In res je tako. Imamo pravo bolnišnično olimpijado, na kateri prižgemo olimpijski ogenj, podpišemo prisego, zapojemo himno in zberemo vse moči, da se borimo v olimpijskih panogah, kot so pikado, prva pomoč in tobogan bowling.
20. marca 2019 je prišel težko pričakovani dan in odvile so se že 27. Bolnišnične olimpijske igre, na katerih je sodelovalo 11 hrabrih in pogumnih olimpijcev – učencev, učenk in dijakinj.

Ponosno so prikorakali na prizorišče in slavnostno otvorili igre s prižigom olimpijskega ognja.

Znak olimpijcev

Podpisane prisege

Na igrah sta se nam pridružili športni gostji, padalka Maja Sajovic in taekwandoistka Ana Petrušič. Predstavili sta nam njuna športa in povedali zanimive izkušnje, ki sta jih v športni karieri doživeli.

Padalka Maja Sajovic in teakwondoistka Ana Petrušič

Borili smo se v treh disciplinah in uspešno premagali vse težave in napore, ki so nas čakali. Na trenutke je bilo zelo težko, a čisto vsakemu je uspelo premagati vse ovire in postati zmagovalec.

Sodnici in zapisnikarica so budno spremljale potek iger in beležile naše rezultate, ki smo jih dali v vpogled vsem na oddelku.

   
 Igra  prva   pomoč

Učencem razredne stopnje so igre ostale v spominu še v naslednjih dneh, zato smo najlepše trenutke narisali in zapisali.

Risbe učencev razredne stopnje

Igre so se zapisale v spomin tudi mlajšim in starejšim učencem, dijakinjam ter zaposlenim na oddelku. Zmagoslavni občutki, iskrice v očeh in nasmehi na obrazih pričarajo trenutke, ki živijo v olimpijski zgodbi.

Nam je uspelo. Postali smo zmagovalci 27. Bolnišničnih olimpijskih iger.

 

Nežka Dakskobler Markoč
marec 2019