V prvem novembrskem tednu pouka smo učencem napovedali naravoslovni dan z naslovom Hiška eksperimentov. Pričakovanje je bilo veliko. Učence smo obvestili, da bomo prav do vsakogar pripeljali vozičke z eksperimenti, ki si jih sicer lahko ogledajo v Hiši eksperimentov na Trubarjevi ulici v Ljubljani. To se je šestega novembra res zgodilo. Izvajanje poskusov je bilo nadvse zanimivo. Po končani izvedbi smo se z učenci pogovorili, kaj jih je navdušilo, kaj presenetilo in kateri eksperiment je vzbudil največjo radovednost.

Zavezovanje pentlje s kleščami

Poskakujoči možički

V zadnjem delu novembra, ko je v Cankarjevem domu potekal Slovenski knjižni sejem, smo v bolnišnični šoli izvedli kulturni dan z naslovom Bolnišnični knjižni sejem. Najprej so učenci spoznali, kje je Cankarjev dom, zakaj ima takšno ime in kaj se tam dogaja. Nato smo prešli na delo s knjigami. Učenci prvih in drugih razredov so spoznavali pravljice, v katerih nastopajo živali. Izbrane prizore iz pravljic smo tudi zaigrali. Učenci so opisovali lastna doživetja z nekaterimi živalmi. Radi so jih z gibanjem oponašali. Iz das mase so oblikovali ježka in ga odnesli domov. Dijaki in srednješolci so s pomočjo spleta pripravili plakate in predstavitvene knjižice na temo Slovenski knjižni sejem.

Anja, 1. letnik gimnazije: Plakat

Anja, 1. letnik gimnazije: Predstavitvena knjižica

Veliko časa smo namenili tudi pouku. Sledili smo učni snovi, ki so jo obravnavali v matičnih šolah. Vmes smo odigrali kakšno družabno igro, zapeli pesmico in se pogovorili. Učenci so s ponosom pokazali pisemca, ki so jih prejeli od svojih sošolcev. Teh so bili nadvse veseli. Po končani hospitalizaciji je bilo tudi vključevanje v pouk na matični šoli lažje, saj so bile številne teme predelane.

 

Minca Gale
november 2018