Mesec oktober se vsako leto prične s tednom otroka. V tem času našim šolarjem še posebej prisluhnemo. Naslov letošnje teme je Prosti čas. Učence smo skušali razveseliti z različnimi aktivnostmi. Poleg eksperimentalnega dela, družabnih in športnih iger, skupnega branja in poustvarjanja sta nas obiskali gostji iz Muzeja sodobne umetnosti in za učence pripravili likovno delavnico.

V uvodnem delu so učenci v izolaciji in v učilnici spoznavali dela akademskega kiparja Draga Tršarja. Sledilo je ustvarjanje skulptur.

Nej iz 9. razreda je iz papirnatih stožcev ustvaril razgibano umetnino.

Z učenci smo se večkrat pogovarjali o tem, kaj jih razveseljuje in osrečuje v prostem času. Povedali so, da se radi družijo s prijatelji in s svojimi hišnimi ljubljenčki ter se veselijo raznih praznovanj. Všeč so jim igre v naravi. Nekateri radi nabirajo kostanj in gobe, spet drugi pa na trgatvah radi pomagajo pri obiranju sadja in pobiranju poljskih pridelkov. Mnogim je v veliko veselje oblikovanje z jesenskimi plodovi in drugim naravnim materialom.

Pri likovni umetnosti smo s tehniko trganke prikazali rdeče jabolko.

Karolina iz 5. razreda se je odločila, da bo trganko naredila sama. Najraje ima grozdje.

Ves mesec oktober smo se srečevali s pesmijo Ferija Lainščka Prosti čas. Napisana je na oddelčnem panoju in vabi, da si zanjo vzamemo čas.

Minca Gale
oktober 2018