V sodelovanju OŠ Ledina, bolnišnične šole in Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS – Soča so se v četrtek, 29. marca 2018, odvijale že 26. bolnišnične olimpijske igre. Mladi olimpijci in olimpijke, pacienti otroškega oddelka URI Soča, so tekmovali v posebnih olimpijskih športnih disciplinah. V tekmovanjih so se jim pridružili Ilka Štuhec, alpska smučarka, Jernej Slivnik, parasmučar, Ema Klinec, smučarska skakalka, Gregor Gračner iz NLB Wheels, reprezentance košarkarjev na vozičkih, ter številni drugi prijatelji športa in bolnišničnih olimpijskih iger. Spremljali so jih tudi tretješolci OŠ Ledina z učiteljicami. Skupaj so spoznavali, zakaj je vodilo bolnišničnih olimpijskih iger Ko sodelujemo, zmagujemo.

26. bolnišnične olimpijske igre, Maša, 10 let

 

Vtisi olimpijcev

 

Šport in zabava

V četrtek, 29. 3. 2018, so se na URI Soča odvijale že 26. bolnišnične olimpijske igre. Tekmovali smo v vožnji s kolesi in vozički, v tobogan bowlingu in pikadu. Vsak tekmovalec je tekmoval v dveh disciplinah. Tekmovali smo v parih, učenec bolnišnične šole in učenec OŠ Ledina. Za nas so navijali Ilka Štuhec, Ema Klinec in paraolimpijec Jernej Slivnik .

Nama je bila najboljša igra pikado. S sotekmovalcema smo se spodbujali in se veselili skupnih uspehov.

Ob zaključku iger smo vsi dobili priznanja za sodelovanje in darila. Bilo nam je zelo lepo, saj smo se zabavali in hkrati tudi razgibali.

Pia Patricia, 9 let, in Maša, 10 let

 

Olimpijski ogenj je zagorel, Maša, 10 let

 

Najboljše igre na Soči

Na igrah sem se zelo zabavala in bila vesela, da sem na njih sodelovala.

Na igrah sem tekmovala skupaj z Bartom v tobogan bowlingu in v vožnji z vozičkom. Za naju je navijala sestra Marija, moj prijatelj Žiga iz Soče, mami Martina, smučarka Ilka Štuhec in skakalka Ema Klinec.

Vesela sem bila priznanja za sodelovanje in daril. Najbolj mi je bil všeč spinner.

Lana, 8 let

Pikado, Lana, 8 let

 

 

Olimpijske bolnišnične igre
Na igre me je prišel spodbujati gospod Blaž, ki je bil moj spremljevalec v Planici.

Na igrah sem tekmoval v vožnji s kolesom in tobogan bowlingu. Z mojim sotekmovalcem Majem sva dobila srebrno medaljo v tobogan bowlingu. Ponosen sem na svojo medaljo. Ko bom šel v svojo šolo, bom medaljo in priznanje pokazal učiteljici in svojim sošolcem.

Na igrah sem spoznal tudi Jerneja Slivnika, našega parasmučarja.

Upam, da naslednje leto pridem na Sočo, ko bodo olimpijske igre.

Žiga, 7 let

Tobogan bowling, Žiga, 7 let

 

Tanja Babnik in Irena Nemanič
marec 2018