Tudi letos smo imeli na oddelku bolnišnične olimpijske igre, in sicer v sredo, 28. marca 2018. Sodelovali so učenci z oddelka, športna gostja Lea Einfalt, vzgojiteljici Maja in Valda, učiteljica Andreja, mamici in oče učencev, ki so tekmovali, pa tudi psihologinji na oddelku, gospe Manja in Lara.

Najprej smo v igralnico sprejeli športno gostjo Leo Einfalt, smučarsko tekačico. Zanjo smo imeli veliko vprašanj, zato smo v pogovoru z njo veliko izvedeli o njej in o športu, s katerim se ukvarja.

Olimpijske igre smo začeli tako, da je učenec Enis prebral olimpijsko prisego. Potem smo zapeli olimpijsko himno in učenec Enis je odlično zarepal refren.

Prižgali smo olimpijski ogenj in tekmovanje se je začelo. Igre (met na koš, pikado in tobogan bowling – prilagojeno kegljanje) so bile zelo napete. Po končanem tekmovanju smo razdelili medalje, diplomo za fair play in priznanja. Vzgojiteljica Maja je imena in priimke tekmovalcev na priznanjih napisala s posebnim pisalom v kaligrafski pisavi, tako da so otroci dobili res izjemen spomin, športna gostja pa je udeležencem iger podarila svoje razglednice s podpisom. Igre smo zaključili tako, da smo ugasnili olimpijski ogenj.

Po igrah smo se okrepčali s sokom in s piškoti, športni gostji pa je učenec v zahvalo podaril spomladansko rožico. Gostji je bilo darilo zelo všeč, še posebej zato, ker smo z barvo rožice uganili njeno najljubšo barvo – vijoličasto.

Imeli smo se zelo lepo.

Skupinska slika udeležencev bolnišnične šole.

Slika tekmovalca Roberta s športno gostjo Leo Eifalt.

 

Andreja Gumilar
marec 2018