Vstopili smo v olimpijsko leto. Šport in olimpijski duh je ponovno povezal vse Slovenke in Slovence ter tako podprl naše olimpijce na olimpijskih igrah v korejskem Pjongčangu 2018.

Slovenska bakla je obiskala osem krajev, ki jih je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo. Slovensko baklo so vseskozi spremljali Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijske igre v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače.

Na čisto zadnji poti, 29. januarja 2018, pa je bakla prišla tudi v roke otrok in učencev bolnišnične šole na URI Soča.

Slovensko baklo sta prejela gospod Cugelj, direktor URI Soča, in učenec Aleks.

Ponesla sta jo na otroški oddelek.

 

Slovensko olimpijsko baklo so na URI Soča spremljali Ivo Čarman, smučarski tekač, udeleženec ZOI Lake Placidu 1980 in v Sarajevu 1984, Marko Račič, najstarejši živeči slovenski olimpijec (97 let), atlet, udeleženec poletnih olimpijskih iger v Londonu 1948, Gal Jakič, paraolimpijec v monoskiju, udeleženec paralimpijskih iger v Sočiju leta 2014, in Stane Pinter, dolgoletni sodelavec bolnišničnih olimpijskih iger ter namestnik ambasadorja Republike Slovenije za šport, strpnost in fair play.

Naši olimpijci so nam zaupali olimpijske izkušnje.

 

Učenci bolnišnične šole so za sprejem slovenske bakle pripravili krajši program, v katerega so vključili tudi želje, ki so jih pripravili za naše športnike na zimskih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Pjongčangu.

Že same priprave na prihod bakle in pisanje želja našim športnikom je bilo za otroke in učence v bolnišnični šoli na URI Soča nekaj posebnega. Razmišljati o željah, ki jih želimo drugim, ni tako preprosto. Vendar smo ugotovili, da to, kar želimo sebi, želimo tudi drugim, tudi športnikom, ki se na svoji športni poti zelo trudijo. Vsem pa je skupno eno: na poti do cilja nikoli ne obupamo.

Ema, Marko, Scarlett in Aleks so brali želje otrok za naše olimpijce.

 

ŽELJE NAŠIM OLIMPIJCEM

Želimo vam,
da bi zmagali, da bi bili ponosni nase, da bi se zdravi vrnili domov in da bi se počutili uspešne pri doseganju ciljev.

.

Da bi bili ponosni na Slovenijo in da bi jo ponosno predstavili Pjongčangu in celemu svetu.
Učenci bolnišnične šole na URI Soča

Dragi naš Jernej Slivnik!
Želimo ti, da bi se pogumno pognal na startu, da bi tvoja smučka dobro tekla.
Na Soči bomo navijali zate.
Učenci bolnišnične šole na URI Soča

 

S tem dogodkom smo tudi na otroškem oddelku URI Soča vstopili v olimpijsko leto 26. bolnišničnih olimpijskih iger, ki bodo v četrtek, 29. marca 2018, v telovadnici URI Soča.

Tanja Babnik in Sabina Andlovic
januar 2018