V okviru športnega dne na URI Soča smo se udeležili Olimpijskega festivala, ki se je odvijal na Kongresnem trgu v Ljubljani, od petka, 29. 08. 2017, do sobote, 30. 09. 2017.

Učenci so prejeli knjižice.

 
Učenci so se preizkusili v različnih športnih disciplinah, ki so bile postavljene po posameznih postajah. Z animatorko Saro, ki nas je spremljala od vsega začetka obiska, smo izbrali tiste športne izzive, katere so naši učenci lahko izvajali. V posebno knjižico, ki smo jo dobili ob prihodu, smo z nalepkami beležili izvedbe športnih disciplin.

Pa naj še kdo reče, da nogomet ni za punce.

 
Učenci so igrali namizni tenis, se preizkusili v vožnji s kajakom, spoznali jadrnico in jo poskusili krmariti ter preverjali svoje ravnotežnostne spretnosti. Odbijali so žogo čez mrežo, brcali na gol, metali na koš. Posamezne preizkušnje smo v sodelovanju z animatorko ter športniki prilagodili psihofizičnim potrebam posameznih otrok. Na posameznih postajah so športe predstavljali vrhunski športniki.

Žongliranje in cirkuške spretnosti so nas navdušile.

 
Na koncu smo se posladkali z zdravo športno hrano (kaša s slivami) ter se fotografirali s fotoaparatom Foto Booth in za spomin prejeli fotografije.

Kaša s slivami in piškoti brez sladkorja – vse to nam je dalo energijo za nove izzive.

 
Dan je potekal v zelo prijetnem vzdušju. Učenci so preizkušali in spoznavali zelo različne športe, s katerimi se imajo priložnost le redko srečati.
 
Sabina Andlovic
Tanja Babnik
september 2017