Zimska pokrajina (scena iz lutkovne predstave).

Zimska pokrajina (scena iz lutkovne predstave).

V decembru so si otroci z naše klinike na Otorinolaringološki kliniki skupaj z vzgojiteljico in učiteljico ogledali lutkovno predstavo.

Naslov predstave je bil Darilo za lisico Mico.

Predstavo so pripravili študentje in študentke medicinske fakultete. Igrico so spremljali z igranjem na kitaro in s petjem, petju smo se pridružili tudi obiskovalci.

S prisrčnimi ročnimi lutkami so nam pričarali predstavo o lisici, ki je hotela Božičku vzeti vsa darila. Za pomoč je prosila medveda, ki mu je obljubila med. Medo ji je res pomagal in je ugrabil Božičkovega jelenčka. Lisici je izročil vsa darila, vendar lisica ni držala obljube in medvedu ni dala medu.

Lisica in medved.

Lisica in medved.

Medved je bil žalosten in je živalicam povedal, kaj je naredil. Zajček mu je svetoval, naj hitro osvobodi jelenčka. Medved je rešil jelenčka in ta je šel k lisici po darila. Lisico je bolel trebuh od vseh sladkarij, ki jih je pojedla, pa tudi nobena živalca se ni hotela igrati z njo, zato je jelenčku vrnila darila.

Vse živalice so bile vesele in so prepevale.

Pikapolonice Dec2016risba

Narisane živalice. Eva, 1. razred.

Poslikane živalice.

Poslikane živalice.

Ko je bilo predstave konec, pa je prišel še dedek Mraz in obdaroval otroke, mamice in osebje na oddelku. Skupaj smo mu zapeli tudi pesem.

Dedek Mraz.

Dedek Mraz.

Andreja Čušin Gostiša
december 2016