Približuje se noč čarovnic, dan, ko so dovoljeni duhci, pajki, čarovnice in vse strašne stvari. Tudi mi smo dobili idejo izdelati pajke iz papirja. Skupaj s predšolskimi in šolskimi otroki ter starši smo preživeli ustvarjalno dopoldne.

Nato nam je učenka Ajda iz 3. razreda povedala, da skupaj z mamico načrtujeta okrasitev doma ter pravo zabavo ob tem prazniku, s pravo predstavo, ustvarjanjem duhcev ter pravih čarovniških likov na palčkah ter kuhanjem nenavadnih čarovniških jedi in pijač. Pripovedovala je zelo doživeto, zato je morda mimogrede še kdo dobil kakšno idejo za ustvarjanje.

Pripovedovala nam je o duhcih
Povsem preprosto lahko izdelate strašne duhce. Za izdelavo potrebujete: papirnate robčke, črn flomaster in belo nit. Na robčke s flomastrom narišete duhcem različne obraze. Robček primete točno na sredi in ga malo posvaljkate med prsti, da nastane špička. Skozenj napeljete belo nit in duhce obesite po stanovanju.

Pripovedovala nam je tudi o čarovniških likih na palčkah
Skupaj pa lahko naredite pravo čarovniško predstavo za vso družino. Za izdelavo potrebujete: papir, svinčnik, flomastre, palčke (sladoledne, za nabodala), lepilo ali selotejp, škarje.
Na papir narišete nekaj glavnih simbolov noči čarovnic: duhce, buče, netopirje, mačke, okostnjake, pajke.

Like skupaj pobarvajte in jih izrežite. S selotejpom ali drugim lepilom jih pritrdite na palčke in že imate lutke, s katerimi lahko zaigrate predstavo, ki si jo skupaj izmislite za noč čarovnic. Like na palčkah pa lahko uporabite tudi kot dekoracijo. Lahko jih zapičite v lončke okrasnih rastlin, v mafine ali bučo, ki ste jo postavili za okras. Uporabite pa jih lahko tudi kot kazalo za knjigo.

Žal smo mi delali le pajke in naslednji dan s servietno tehniko še lončke za svečke. Ostalo je ostalo vse le v pogovoru.

Naš  skupni izdelek Oktober 2016

Naš skupni izdelek
Oktober 2016

Še pajki Oktober 2016

Še pajki
Oktober 2016

 

Andreja Gumilar
oktober 2016