September je mesec, ujet med poletjem in jesenjo. Je prehodno obdobje, ko nam vroči dnevi še čarajo poletno vzdušje, hladna jutra z vmesnimi kapljami dežja pa že nakazujejo barve jeseni.

Temu primerno je bilo tudi naše ustvarjanje, ko smo se ves čas spogledovali z obema letnima časoma. Počasi smo se poslavljali od poletja in se hkrati veselili jeseni.

thumbnail_MedvedkiSeptemberNejc

Nejc, 4. razred

thumbnail_MedvedkiSeptemberAnze

Anže, 3. razred

thumbnail_MedvedkiSeptemberMark

Mark, 4. razed

thumbnail_MedvedkiSeptemberLadja

Oskar, 3. razred

PIRATSKA SABLJARICA

Piratska sabljarica je bila ena največjih ladij, ki je plula po morju. Ko so njeni pirati nekega dne ukradli skrinjo zlata, so prebudili zlobno čarovnico. Ta je ladjo preklela, da bo večno plula po morju. Sedaj se je moral kapitan Sabljarice domisliti načina, kako se odkupiti čarovnici. Kapitan je dolgo razmišljal, vendar se ni domislil ničesar. Nekega dne pa je mimo njih priplula zelo velika ladja, svetleče ognjene barve. Kapitan te ladje je bil hudič in je kapitanu Piratske sabljarice ponudil rešitev. Obupani kapitan je privolil, vendar je v zameno za odrešitev ostal brez duše. Ko so čez nekaj let Piratsko sabljarico napadli gusarji z ladje Črnobradec, je Piratska sabljarica skupaj s svojim kapitanom potonila. Kapitana je nato hudič vzel k sebi na ladjo duhov in sta plula naprej. Piratska sabljarica pa je ostala na dnu oceana.

Rok, 1. letnik

thumbnail_MedvedkiSeptemberJezek

Melani, 3. razred

thumbnail_MedvedkiSeptemberDrevo

Zala, 4. razred

Ana Dobovičnik
september 2016