Učenci se svojih rojstnih dni vedno veselijo. Radi pripovedujejo, kako so jih doživeli. Včasih mora kakšen šolar v bolnišnici preživeti svoj rojstni dan in ga skupaj praznujemo. Prav posebej se razveselijo voščil svojih sošolk, sošolcev, učiteljev in učiteljic ter željno pričakujejo obiske svojih staršev, babic in dedkov.

Tudi naša domovina praznuje v tem čudovitem mesecu juniju ‒ rožniku 25. rojstni dan. Zato smo pomenu tega praznika namenili v tem mesecu več pozornosti.

Učenci so spoznali prelomni trenutek v slovenski zgodovini pred petindvajsetimi leti, ko je bila 25. 06. 1991 slovesno razglašena samostojna Republika Slovenija in je pred parlamentom zaplapolala slovenska zastava z novim grbom. Spoznali so pomembnost dogajanja pred samo razglasitvijo neodvisnosti in po njej. Pogovarjali smo se tudi o tem, da ni šlo vse gladko in da je državo zajela desetdnevna vojna.

Učenci so obnovili znanje o slovenskih državnih simbolih, spoznali, kdaj praznujemo dan državnosti ter na to temo reševali kvize. Na podlagi pridobljenega znanja pa so sestavili tudi svoj kviz.

JezisloniJunij

Šopek za domovino.

Cel mesec pa smo z učenci iz papirja ustvarjali cvetove. Ob zaključku šolskega leta tik pred dnevom državnosti smo jih združili v šopek za domovino.

Minca Gale