Pred dnevi smo v bolnišničnih šolskih oddelkih OŠ Ledina uresničili kulturni dan Umetnost na obisku. Učenci in dijaki so se na raznolike načine predajali kulturnim vsebinam. Obiskala nas je slikarka in ilustratorka Laura Ličer, ki je z mladimi ustvarila nadvse zaupen odnos, v našo sredino pa je vnesla pravo umetniško vzdušje. Pripovedovala nam je o svojem življenju in ustvarjanju. Uživali smo ob razlaganju umetniških podob – Laurinega bitjastovzorčastega sveta. Mladi so spoznavali tehnike slikanja, knjižne ilustracije in mačji tarok.

Ilustratorka Laura Ličer

 

Ustvarjanje otroških rok v Bolnišnični šoli

 

S svojim obiskom nas je počastil tudi pisatelj Tone Partljič, ki se je druženja z otroki in mladostniki nadvse veselil. Gostovanje je prineslo obilo radosti in smeha. Pozorno smo lahko prisluhnili pisateljevim anekdotam in dogodivščinam njegovega Domna. Pisatelju so otroci postavljali veliko najrazličnejših vprašanj in poizvedovali o njegovem življenju in delu. Na koncu so se preizkusili še v igralskih veščinah. Uprizorili so izseke različnih pravljic, gledalci pa smo morali uganiti njihove naslove. 

Tone Patrljič z učiteljicami iz Bolnišnične šole

Na koncu smo pisatelju v spomin izročili otroško risbo, umetnost na obisku pa smo s pomočjo objektiva skrbno spravili v arhiv naše šole.   

Manja Žugman