Otroci in mladostniki so na matičnih osnovnih in srednjih šolah ter gimnazijah deležni številnih likovnih, literarnih in drugih natečajev, kjer lahko pokažejo svojo ustvarjalnost in izlijejo svojo domišljijo. Ko se prav ta mladež znajde za bolnišničnimi zidovi, pa smo zanje tukaj mi, bolnišnični učitelji, ki prav tako poskrbimo, da so dnevi, preživeti v bolnišnici, ustvarjalno navdihnjeni, šolsko obogateni in domišljijsko prepredeni. Vse to in še več nam med drugim omogočajo likovni natečaji, na katere se pridno prijavljamo.

Tokrat se je na natečaj IFPPP ali daljše International Festival of Paintings for Pediatric Patients 2023 prijavila naša učenka Cristina, ki se je s svojim izdelkom uvrstila med deset najboljših v svoji kategoriji.

Na 9. mednarodni likovni natečaj, namenjen otrokom in mladostnikom, ki se zdravijo v bolnišnici, je prispelo več kot petsto likovnih del iz triintridesetih držav, zategadelj je uspeh naše Cristine in njene mentorice, prof. Tine Žvab, več kot odličen, vrhunski. V kolektivu Bolnišnične šole smo nanju ponosni, se z njima veselimo lepih vesti in jima iz srca izrekamo čestitke.

V avli Pediatrične klinike smo na ogled postavili umetnine otrok in mladostnikov. 

O razstavljeni umetnosti pa ni potrebno preveč razglabljati ali jo preveč razumeti, kot pravi Claude Monet, jo je treba le ljubiti.

Manja Žugman