Še malo pa bo konec pouka in začele se bodo doooolge počitnice. Tudi mi jih že komaj čakamo. Žal pa bodo naši počitniški dnevi nekoliko drugačni. Ne bomo se sončili, kopali v morju in brezskrbno tekali naokoli. Naši dnevi bodo tudi poleti povezani z bolnišnico in zdravljenjem. Vendar ne bomo prav nič slabe volje! Poletne dni in prosti čas bomo izkoristili za druženje z našimi najdražjimi, predvsem pa za poletne igrarije, ki burijo domišljijo, krepijo radovednost, vabijo k raziskovanju in razvijajo ustvarjalnost.
Ali veste, da lahko otroci sami ustvarjate interaktivne računalniške in družabne igre? Tudi v Bolnišnični šoli smo ustvarili svojo. V programu Interacty smo izdelali igrico Sestavi žival. Preizkusi se in se igraj z nami.

Klikni na sliko/povezavo ali poskeniraj QR-kodo in se igraj. Poišči pare in sestavi žival!

Konec šolskega leta smo preživeli ustvarjalno in umetniško. Na oddelku smo si ogledali lutkovno predstavo Jagoda v izvedbi gledališča KUD Teater za vse.
Mala deklica Jagoda nas je opomnila, kako zelo smo se odtujili od narave. Čeprav je majhna, ima veliko srce in je polna modrosti. Z vsako rastlino, živaljo ali človekom zavestno ustvari harmoničen odnos. Enako dobro se počuti v gozdu, obdana z velikimi in majhnimi živalmi, kot na domačem vrtu med rožami. In ker je Jagoda dobra in prijazna do živali in narave, so tudi oni do nje.

Lutkovna predstava Jagoda, ki nas opozarja, kako zelo smo se odtujili od narave.

Obiskali pa sta nas tudi kustosinji iz Muzeja sodobne umetnosti in Moderne galerije (MSUM+MG). Predstavili sta nam razstavo Vaje v zbirki v +MSUM-u, ki vsebuje pisana, duhovita in zanimiva dela umetnic, izdelana v (tradicionalnih) ročnih tehnikah, kot sta vezenje in pletenje. Ta na videz enostavna dela nam pripovedujejo širšo zgodbo in odpirajo številna vprašanja glede položaja žensk v (današnji) družbi.

Tudi sami smo se preizkusili v vezenju. S pisanimi nitkami smo na klobučevino izrisali svoje najljubše motive, se naučili osnovnih potez z iglo in motive izvezli.

Ustvarjalna delavnica MSUM+MG

Šiviljski triki in igrive poteze s šivanko

Želimo vam veliko dobre volje, sonca, branja, igranja družabnih iger in ustvarjanja v počitniških dneh!

 

Ana Dobovičnik
junij 2023