Končno! Spet se lahko sproščeno odpravimo na izlete, raziskovanja in popotovanja. Tokrat smo jo mahnili na izlet po Ljubljani.
Prijazni ljubljanski Kavalirji so nas čakali pred Pediatrično kliniko in nas odpeljali do Cankarjevega doma, kjer smo si najprej ogledali zelo zanimivo razstavo V vrtincu sprememb. https://www.youtube.com/watch?v=1iHSZDaOYhQ

Ob ogledu razstave smo se kar malo zamislili nad podatkom, da bo za naslednje veliko svetovno izumrtje rastlinskih in živalskih vrst kriv človek. Doslej so bili namreč krivi padci kometov, izbruhi vulkanov … Zdaj pa človek s svojim delovanjem počasi povzroča izumiranje rastlinskih in živalskih vrst. Če se le da, moramo to preprečiti ali vsaj omiliti. Hobotnice se bomo vsekakor trudile za to.

Po vodenem ogledu razstave smo imeli še ustvarjalno delavnico. Izdelovali smo dinozavre, itak!

Sladoled! Oja, po ogledu razstave in delavnici se nam je zelo prilegel.

Ampak sladoled smo morali polizati na hitro, da smo ujeli ladjico, s katero smo se zapeljali po vedno skrivnostni reki Ljubljanici. Pogled na našo prestolnico je z gladine Ljubljanice še lepši, skrivnostnejši!

Za čudovit in sproščujoč konec našega potepa so znova poskrbeli ljubljanski Kavalirji, ki so nas že čakali v pristanu in nas zapeljali nazaj do klinike.
SUPER SMO SE IMELI!

 

Mojca Topić
junij 2023