Pred prazniki so se tudi prostori naše Pediatrične klinike v Ljubljani praznično obarvali. V avli klinike nas je pričakala postavitev, ki jo je za ta čas pripravilo podjetje Merkur. Otroci, ki so na kliniko prihajali, so se z jelenčkom prav radi fotografirali.

Seveda se je tudi letos zgodil, zdaj že tradicionalen, spust Božičkov. Ti so se s strehe bolnišnice veselo spustili v ponedeljek, 19. decembra, ob 10. uri. Za otroke in mladostnike pa to še ni bilo vse, saj so jih potem po bolnišničnih oddelkih z darili obiskali sami znani obrazi iz sveta glasbe: Anabel, Challe Salle, Nipke in Eva Boto.

Naše učiteljice so bolnišnične oddelke prav tako okrasile z božično-novoletnim okrasjem, skupaj s svojimi učenci in dijaki pa so prav radi izdelovali novoletne voščilnice, pisali najrazličnejša novoletna voščila in si ob mešanju novoletne krogle tudi sami kaj lepega zaželeli. Ker pa naša ustvarjalnost ne pozna meja, je na oddelkih tudi zadišalo … mmm, po pravih slastnih piškotih. Da, da, naši mladi so zavihali rokave in v rokah zavihteli testo in kuhalnico. Pa tudi to še ni vse. Pripravili so nam še srečelov, skupaj pa smo tudi zaplesali.

V nadaljevanju naj podelimo praznično obarvan utrinek z oddelka A3 (oddelek za otroško onkologijo in hematologijo), ko so Junaki 3. nadstropja z medvedkom podeljevali darilca, mi pa smo se lahko s kosmatincem ujeli tudi v objektiv.

Manja Žugman in Ana Dobovičnik s kosmatincem

 

Na otroškem oddelku Marjetice na Uri Soča je bilo prav tako čarobno. Za gledalce in obiskovalce so pripravili krajši praznični program z glasbo in animacijo, za kar je poskrbel Studio Anima; potem pa so se vsi skupaj razveselili prihoda Božička Tomažička iz podjetja SPAN, d. o. o. Ker so otroci in učiteljice Bolnišnične šole bili vse leto pridni, jim je Božiček Tomažiček pred vrata prinesel darila bogata, ki bodo vsak jutrišnji dan bolnišnično šolsko delo popestrila in nadgradila. Ob igranju flavte so otroci razmišljali tudi o tem, kaj je družina, kaj so prazniki in kaj je bližina.

Praznično veselje na Uri Soča

 

Kolektiv učiteljic Bolnišnične šole pa si je praznično pedagoško konferenco prav tako obogatil z majhnimi pozornostmi, srčnimi mislimi in ubranimi glasovi. Za uverturo v prazničen čas smo lahko prisluhnili božični pesmi, ki so jo zapele Alenka Prevec, Maruša Rojc, Maja Kos, Tjaša Funa Štamfelj in Karin Dobravc Škof.

Pevke iz naših vrst

 

 

 

 

 

Pripravila: Manja Žugman