Šolsko leto se je na oddelku začelo sproščeno in ustvarjalno. Z učenci razredne in predmetne stopnje ter dijakinjami smo se spoznali pri jutranjem sestanku, kjer smo učiteljice predstavile Bolnišnično šolo in vsem zaželele prijeten začetek novega šolskega leta. Z zabavnimi namiznimi igrami smo se še malo bolje spoznali, nato smo med poslušanjem glasbe začeli ustvarjati.

Na razredni stopnji smo z učenci izdelali kazala za knjige z motivom kralja živali.

Knjižno kazalo levček

Starejše učenke in dijakinje so izdelovale okvirje za slike iz kartona in jih okrasile z volno in okraski. Okrasile so tudi lončke za pisala s pisanimi gumbi.

Kolaž slik: okvirčki za slike in lonček za pisala

Tudi v dnevni bolnišnici smo v novo šolsko leto vstopili v ustvarjalnem vzdušju; z učenci smo izdelovali lončke za svinčnike, kazala za knjige in prikaz najljubše jedi.

Med ustvarjanjem smo se pogovarjali o interesih, talentih in stvareh, ki si jih učenci želijo doživeti. Med izdelovanjem najljubše jedi se je odprla burna razprava o pripravi le-te, zato smo se kasneje odločili, da jo tudi pripravimo. V pripravo jedi smo bili vključeni vsi, najljubši del pa nam je bila prav gotovo degustacija, po domače pokušina.

Stojalo za svinčnike

Naj bo novo šolsko leto čudovito za vse vas in nas.

 

Monika Godec, Nina Godeša, Zala Gorjup
september 2022