Na obali je živelo veliko kamnov. Med njimi je živel majhen ljubek kamenček, ki je bil zelo nasmejan in dobre volje. V njem pa se je skrivala velika žalost. Njegova velika želja je bila postati čisto bel oblak. Vsako noč je sanjal, da bi postal beli oblak.
Vedel je, da se mu bodo sanje uresničile. Želel si je, da bi ga veter božal po laseh, da bi se rokoval z mavrico in pogovarjal z galebi.
Svojo veliko željo je zaupal galebu. Naenkrat ga je v sanjah odneslo na drugo stran mavrice. Tam je bilo vse v barvah, mavričnih barvah. Po zraku so letali metulji in sonce je sijalo. Bilo je polno rož in polno vilink, ki niso bile vidne.
Tri vilinke so bile tam. Prva je bila Sončica, vilinka dolgih rumenih las. Z belo obleko, s simbolom sonca na sprednji strani.
Druga je bila Lučica z dolgimi belimi lasmi. Z belo obleko, s simbolom lučke na sprednji strani.
Tretja pa je bila Srčica, z dolgimi rdečimi lasmi. Z roza obleko, s simbolom srčka na sprednji strani.
Vilinke so mu svetovale, da ko se bo luna spremenila v obliko srca, mora prah iz čudežne stekleničke stresti v morje. Nato se mora potopiti v vodo in prisluhniti svojemu srcu.
Kamenček je to storil in zgodil se je čudež.
Kamenček je kar naenkrat poletel v nebo. Letel je vse višje in višje. Njegova barva se je spremenila v čisto, čisto belo barvo.
Postal je bel oblak, to, kar si je želel.

Anže, 8 let

Srčna luna in bel kamenček                                   Julia, 12 let

Zahvala

Pisateljici Kseniji Kolar Švarc se učenci Bolnišnične šole na URI Soča najlepše zahvaljujemo za darilo. Vsebina knjige je zelo poučna in ima veliko sporočilo – če si česa zelo močno želimo, moramo slediti svojemu srcu in želja se bo uresničila.

Velike in male želje
Anže, 8 let

Tanja Babnik
Sabina Andlovic

maj 2022