Tudi na našem oddelku smo spremljali kolesarje na tekmovanju Tour de France. Zdaj vemo, kaj pomenijo rumena, pikčasta, bela in zelena majica, ki jo nosijo le izjemno zaslužni kolesarji. Šolarjem je bila najbolj všeč pikčasta, a vedo, da najboljši kolesar nosi rumeno majico. Najdlje je na tritedenski tekmi po Franciji nosil rumeno majico Primož Roglič, predzadnji dan pa je bil hitrejši Tadej Pogačar, ki je Primožu prevzel rumeno majico. Zadnji dan tekmovanja je Tadej nosil ne le rumeno majico, temveč tudi rumene nogavice, rumene kolesarske čevlje in imel kolo rumene barve. Izmed 176 najboljših kolesarjev na svetu se je vrhunski Primož Roglič uvrstil na drugo mesto.
Dan po zaključku kolesarskega tekmovanja smo v bolnišnični šoli pričeli s športno obarvanimi dejavnostmi. S pantomimo smo prikazovali različne športne discipline, se igrali verige gibov in igre možganske telovadbe (brain gym). Spoznali smo različne namizne športne igre, med katerimi je otroke najbolj pritegnila strelastika.

Igra strelastika.

Jaša iz Komende nam je povedal, da se je Komenda preimenovala v Rumendo po zaslugi domačina Tadeja Pogačarja, zmagovalca v skupnem seštevku letošnjega tekmovanja Tour de France. Tudi krožišče so Komendčani prebarvali v rumeno barvo. Jaša je zelo ponosen na Tadejev uspeh.

Jaša, 1. razred

Luka je na svoji risbi zaradi obeh odličnih kolesarjev Slovenijo poimenoval kar zlata Slovenija.

Luka, 3. razred

Pogačar je bil tudi še na cilju poln energije.

Ana, 2. razred

V Parizu so na cilju plapolale slovenske zastave.

Iris, 1. razred

Tako smo s športnimi dejavnostmi tudi na našem oddelku obeležili 23. september, dan slovenskega športa.
Konec tedna pa vsi na kolo za zdravo telo!

 

Metoda Leban Dervišević
september 2020