Mesec november se je začel z obiskom Hiške eksperimentov na Pediatrični kliniki. Tja smo se odpravili tudi predšolski otroci, mamici, učenci, vzgojiteljica in učiteljica z našega oddelka. Vsi smo bili navdušeni nad neverjetnimi poskusi, kot so na primer Luknja brez dna, Neprava peščena ura, Igrive sponke, preizkušali smo svojo iznajdljivost in potrpežljivost pri vezanju vezalk s kleščami, med seboj sodelovali in si pomagali pri sestavljanju matic v stolp in pri prestavljanju domin s škripcem.
Nadaljevali pa smo tudi s srečevanjem z Vodnikovimi ugankami in z drugimi avtorji in njihovimi deli. Med drugim smo brali pesniško zbirko Ervina Fritza Vrane. Ena izmed pesmi nosi naslov Letni časi in Anika jih je narisala po svoje.

Anika, 3. razred.

V mesecu novembru se v Ljubljani tradicionalno odvija Slovenski knjižni sejem, ki poleg knjig ponuja bogat program za otroke in odrasle. Ker je letos Vodnikovo leto, nas je na sejem vabila njegova podoba.
Na oddelku pa smo si bolnišnični knjižni sejem naredili kar sami. Z branjem in poslušanjem ugank, pesmi in zgodb, pogovorom in ustvarjanjem.

 

Andreja Čušin Gostiša
november 2019