V letošnjem šolskem letu smo se odločili, da bomo zavihali rokave in se podali v svet velikih kuharskih mojstrov. Spoznavali bomo raznoliko hrano in razvijali spoštljiv odnos do nje. Spraševali se bomo, kaj jemo, od kje prihaja naša hrana, kako jo proizvedemo, koliko je zaužijemo in kaj se dogaja z zavrženo hrano.
O, ne, ne bojte se. Ne bomo se samo učili in pogovarjali, ampak bo iz naše oddelčne kuhinje tudi vsak mesec zadišalo. Tako se bomo učili delovnih navad in ročnih spretnosti, se seznanili in naučili preprostih kuharskih postopkov in spoznali pripomočke v kuhinji, aktivno bomo sodelovali pri pripravi preprostih jedi, sestavili pa bomo tudi različne recepte. Te bomo z veseljem delili tudi z vami.

Ja, veliko dela nas čaka, zato smo kar pohiteli.
Vsi veliki kuharski mojstri potrebujejo svoj predpasnik, s katerim se postavijo za kuhinjskimi pulti in štedilniki. Mlajši učenci smo si ga ukrojili, oblikovali in sešili.

Predpasnik malih šefov

Predpasnik malih šefov

Predpasnik malih šefov

Starejša učenka se je podala v iskanje različne hrane. Pripravila je prehransko piramido, ki jo bomo kot didaktično igro uporabljali za prepoznavanje različnih živil in njihovih lastnosti. Igro bodo lahko uporabljali starejši učenci za utrjevanje snovi in mlajši za usvajanje novih znanj.

Didaktična igra: prehranska piramida

Didaktična igra: prehranska piramida

 

Mmmmm, kako dišijo jesenski pridelki. In koliko jih je.

Mi že imamo idejo za naslednje dni,
kaj vse lahko v lonec prileti.
Če zanima tudi vas,
pokukajte,
kaj dogaja se pri nas.
In mogoče tudi vi
kaj dobrega nakuhate te jesenske dni.

Nežka Dakskobler Markoč
september 2019