V mesecu marcu prihaja pomlad.

V letošnji pomladi smo v bolnišnični šoli izvedli že 27. bolnišnične olimpijske igre. Z učenci na oddelku smo se v pripravi na igre pogovarjali o olimpijskih igrah in njihovih vrednotah, o pošteni igri (fair play), o pomenu gibanja in o tem, s katerimi športi se ukvarjajo.

Matevž, 4. r.

Anja, 1. r.

Prostor za igre pri nas ni najbolj primeren, ker pa se znamo prilagajati in improvizirati v najboljšem pomenu te besede, smo igre uspešno izvedli, navijali in bili veseli priznanj. Vsi učenci so tudi pomagali pri postavljanje kegljev, pobiranju žogic in pospravljanju.

Prilagojeno kegljanje (tobogan bowling).
Anja, 1. r.

Mesec marec pa ni le mesec pomladi in športa, ampak tudi mesec poezije.
21. marca praznujemo svetovni dan poezije. Poeziji ta dan damo še posebno mesto; jo beremo, se je veselimo, o njej razmišljamo, se morda poskusimo v pisanju verzov in dobimo zastonj kavo ali čaj v katerem od lokalov, ki sodelujejo pri tej ideji.
Federico Garcia Lorca, eden najvidnejših pesnikov 20. stoletja, je o poeziji dejal:
Kaj naj sploh rečem o poeziji? Kaj naj rečem o teh oblakih, o tem nebu? Gledati, gledati in nič drugega. Pesnik ne more ničesar reči o poeziji. O njej lahko govorijo kritiki in profesorji … Tu je: glej. Ogenj držim v rokah …

Mi pa z ladjo plujemo še naprej v pomlad.

Nik, 4. r.

Andreja Čušin Gostiša
marec 2019