Ta mesec smo se na oddelku pogovarjali o namišljenih štorkljah, takih, ki lahko obstajajo le v naši domišljiji. Pogovarjali smo se, da bi jih naslikali. In tako je nastalo pet lepih likovnih izdelkov. Pri ustvarjanju svoje risbe so otroci izgled štorkelj nekoliko spremenili. Kombinirali so namreč izgled štorklje s ptičko, muco pevko, miško, krokodilom in debelo drobnokljuno ptičico z malim klobučkom.
Potem smo prebrali dolgo in zanimivo Zgodbo o štorklji in skritem zakladu. Zelo dolga in poučna zgodba je otroke zelo pritegnila, zato smo se o njej tudi pogovarjali. Osrednja tema našega pogovora je bilo doživljanje nastopajočih v zgodbi.
Pri dejavnostih, namenjenih nastanku te oddelčne novičke, je sodelovalo osem otrok. Nastali so lepi likovni izdelki, ki krasijo pano na hodniku pred oddelkom. Na panoju je še natisnjena in barvno obrobljena zgodba o štorklji in skritem zakladu v sedmih delih. Naključni mimoidoči oziroma obiskovalci oddelka se lahko ob njej za trenutek ustavijo in jo preberejo.

Plakat z naslovom Namišljena štorklja.

Andreja Gumilar
februar 2019