Sem zelo navdušen športnik. Rad imam vse športe, med njimi je tudi košarka. Sem tudi navijač Houston Rockets. Ko sem na Soči izvedel, da v Sloveniji poteka tekmovanje NBA jr., sem bil zelo navdušen. Ponudila se mi je možnost, da grem na trening NBA jr. Phoenix Suns na OŠ Ledino.

Čeprav sem bil najprej navdušen nad skupnim treningom, pa pred odhodom nisem bil več takega mnenja. Sram me je bilo, da ne bi bil dovolj dober in uspešen pri igri, saj bom tam edini invalid. Kljub temu pa sem zbral pogum in odšel na trening.

Na OŠ Ledina so me pričakali igralci s trenerjem Urošem. Prekinili so igro, da bi se spoznali z mano. Zanimalo jih je, kaj je narobe z mano, saj sem videti kot čisto običajen fant. Povedal sem jim, da imam cerebralno paralizo, zaradi katere sem bil tudi na operaciji v Ameriki. Operacija mi je pomagala, da sedaj hodim brez vozička. Za ta poseg sem potreboval veliko volje, poguma in pomoči staršev. In to nam je skupno – VOLJA, POGUM IN POMOČ DRUG DRUGEMU.

Ekipa PHOENIX SUNS si je ogledala tudi posnetek moje hoje na lokomatu.

Zelo me je veselilo, ko so me sprejeli v igro. V igri sem izvedel več zadetkov na koš in podaj, in tudi vodenje žoge mi je šlo zelo dobro.

Zahvaljujem se svojim soigralcem in trenerju Urošu, saj so mi omogočili, da sem lahko pokazal svoje košarkarske spretnosti kljub svoji gibalni oviranosti.

Bil sem ponosen nase, da sem zmogel.
Upam, da se udeležim njihove zadnje tekme.

Želim jim, da pri igri uživajo, sodelujejo in tako zmagujejo.
Matic Iskra, 11 let

 

Tanja Babnik
november 2018