V marcu smo težko pričakovali 26. bolnišnične olimpijske igre. Nanje smo se pripravljali kot pravi športniki, trenirali smo več tednov. Najprej smo spoznali igre, njihova pravila in pomen »fair playa« – poštene igre.
V zadnjem tednu pred glavnim dogodkom smo izvedeli, da nas bodo na igrah obiskali trije gostje, dva tekvandoista, Ana Petrušič in Jure Pantar, ter ultramaratonec Žiga X Gombač. Malce smo pobrskali po spletu, da smo goste spoznali in zanje pripravili zanimiva vprašanja. Gostje so nam še sami predstavili svoje zgodbe, ki so jih doživeli in jih živijo. V njihove zgodbe je vpleteno veliko truda, poguma, vztrajnosti in dobre volje, s katerimi premagajo vse padce na svojih poteh.

A levčki nismo bili samo športniki. Poslušali smo tudi pravljico z naslovom Dobra volja, ki jo je napisal naš olimpijski gost Žiga X Gombač.

Dobra volja? Kaj to je in kje se skriva, smo se spraševali, iskali odgovore in jih našli. Spoznali smo, da se dobra volja skriva v nas, če jo le želimo poiskati in videti, da nas dobra volja osrečuje in zabava.

Nam dobre volje ne manjka, zato jo pošiljamo še vam.

Naslovnica – Dobra volja, Žiga X Gombač.

Ana in prijateljica sta se igrali z žogo na travniku.

Žoga je poletela čez ograjo k sosedu Kalanu. Ana je bila žalostna in je jokala. Odšla je k mami v kuhinjo.

Mama je Ani povedala, da so nekateri ljudje prijazni, drugi ne.

Sosed Kalan je bil neprijazen gospod. Bil je zelo jezen, ni hotel vrat odpreti, bil je rdeč v obraz, ni pozdravil, gledal je v tla in ni se pogovarjal.

Ana je odšla v sobo in razmišljala, kako naj pomaga sosedu Kalanu. Maček Bučko jo je odpeljal k ogledalu. Pogledala sta se vanj. Ana je našla dobro voljo v sebi.

Ana se je odločila, da bo sosedu spekla piškote in mu napisala pismo. Upala je, da bo sosed Kalan končno spoznal in našel dobro voljo.

 

Nežka Dakskobler Markoč
marec 2018