Dr. France Prešeren.
Sanja, 10 let.

 

Zaljubljeno ga gleda

Zaljubljena.
Sanja, 10 let.

Mladen’či so se zbrali na Sončnem trgu sredi morja. Gorje tistemu mladen’ču, ki je pozabil kopalke. Pridružil se je tudi mladi France, ki je kopalke žal pozabil na bregu Ljubljanice.

Iz globočin morja je prišla povodna Julija. Videlo se je, da je zelo zaljubljena, saj je nenehno pogledovala proti Francetu. Prelepi France pa je niti opazil ni. Ves čas je razmišljal. Strašno ga je namreč skrbelo, kaj bo na Sončnem trgu brez kopalk.

Kopalke je pozabil.
Lana, 9 let.

Morje je močno vzvalovilo in nenadoma so Sončni trg zatemnili črni oblaki. Julija je stekla k Francetu. Bilo jo je zelo strah. France je bil zmeden, saj mu Julija ni bila niti malo všeč, da bi jo sprejel v svoj objem.

Da bi jo objel, odlašuje. Pod trgom pa se nenadoma pojavi zlobni povodni mož, ki hoče ugrabiti Franceta in ga odpeljati. Julijini zaljubljeni pogledi preganjajo temne oblake in privabljajo prijaznega povodnega moža. Prijazni povodni mož vzame Julijo in jo odnese v globino penečega se morja. V morje skočita tudi France in zlobni povodni mož. Povodna moža med seboj obračunata in divje poplesujeta. France in Julija se primeta za roke in priplavata na obalo Sončnega trga.

V objemu morskih valov.
Gašper, 10 let.

V tem času so vetrovi že pregnali temne oblake in nebo se je razjasnilo. France in Julija sta se prijela za roke in se poljubila. Na tem mestu je zrastlo veliko drevo, na katerem rastejo kopalke. France je obral plodove in si nadel kopalke. Tudi Julija si je nabrala najljubše in skupaj sta živela srečno na Sončnem trgu sredi morja.

Prešeren živi z Julijo.
Blaž, 7 let.

 

Zgodbo Zaljubljeno ga gleda so ustvarili: Aleks, 14 let, Viktorija, 16 let, Gašper, 10 let, Lana, 9 let, Sanja, 10 let.

Tanja Babnik in Sabina Andlovic
februar 2018