December je mesec okraševanja, veselja in pričakovanja. Težko si ga predstavljamo brez okraskov vseh vrst. Tudi v bolnišnici smo poskrbeli za praznično vzdušje. Z različnimi okraski, lučkami, novoletno smrečico, jaslicami in adventnim venčkom smo belino bolnišnice odeli v pisane barve.

Venčki.

Smrečice in okraski.

December je mesec, ki nam ponuja edinstveno priložnost za razmislek o pomenu družine in prijateljstva. V ta namen smo izdelovali voščilnice, ki smo jih poslali svojim najdražjim.

Voščilnice.

Otroci pa se nedvomno najbolj veselijo obiska treh dobrih mož in ves december nestrpno odštevajo dneve do tako težko pričakovanih daril.

Miklavž v spremstvu angelčka, Ribiča Pepeta in Čukov.

Božiček in njegovi škratki.

In čeprav smo v bolnišnici, se lahko tudi mi smejemo. Obiskali so nas najrazličnejši gostje in nam pričarali nasmeh na obraz. To je za nas veliko darilo. Saj veste, kako pravijo: smejmo se, kadar je le mogoče, smeh je poceni zdravilo in pol zdravja.

Iz srca hvala vsem, ki ste obogatili naš december. Hvaležnost nas nič ne stane, vendar čudežno deluje. Obogati tistega, komur je namenjena, in ne osiromaši tistega, ki ga poklanja.

 

Ana Dobovičnik
december 2017