V decembru so bili otroci na oddelku deležni različnih obdarovanj. Tako v obliki daril, obiskov znanih oseb kot tudi v obliki odigranih predstav.
Igro Bolezen v živalskem vrtu so pripravili bolnišnični vzgojitelji. Na našem oddelku so izvedli predpremiero. Živali so prihajale k zdravnici z različnimi težavami, a vsem je pomagala: pozdravila je angino, poškodbo, afte, prehlad. Živali so odšle zadovoljne domov. Prav tako tudi naši otroci.

Drugo predstavo z naslovom Božične zgodbe so podarili otrokom študentje in študentke medicinske fakultete, ki že tradicionalno vsako leto pripravijo novo igro. Sporočilo predstave je bilo, naj pomagamo pomoči potrebnim. Božiček je opazil dobrosrčnega sivega mucka in ga za dobrodelnost nagradil. S sladkim presenečenjem  pa je nagradil tudi otroke na oddelku.

V bolnišnični šoli pa smo se učili darila tudi podarjati, ne le prejemati. Izdelovali smo okrasje za božično-novoletno smrečico. Šivali smo smrečice in srčke. Šolarji so jih ponosno odnesli domov. Podarili jih bodo najdražjim.

Latinski pregovor pravi: Divinum dare, humanum accipere,

kar pomeni: Dajati je božansko, prejemati človeško.

 

Metoda Leban Dervišević
december 2017