.

 

Bolnišnične olimpijske igre so se odvijale že 25. leto. Igre so se začele z olimpijsko himno in s prižigom olimpijskega ognja, ki ga je prinesel Lovro.

Prva igra se je imenovala vožnja z vozički, kjer sem bil najhitrejši in sem osvojil zlato medaljo. Druga igra se je imenovala tobogan bowling (prilagojeno kegljanje), pri kateri nisem sodeloval, sem pa navijal za vse. Tekmoval sem še v tretji igri pikado in osvojil četrto mesto. V igri za starše in goste sem nastopal tudi jaz, edini od tekmovalcev. Izgubili smo, vendar nič zato, saj važno je sodelovati, ne zmagati.

Na koncu smo prejeli nagrado in priznanje vsi, ki smo sodelovali. Zaprle so se olimpijske igre in jaz sem ugasnil olimpijski ogenj.

Vid Zupančič, 9. razred, OŠ Ledina, bolnišnična šola

.

 

Na URI – Soča so potekale 25. bolnišnične olimpijske igre. Na igrah je sodelovalo 13 otrok bolnišnične šole. Tekmovali smo v paru z učenci 3. b-razreda OŠ Ledina. Prišli so tudi naši starši in gostje.

Zbrali smo se pred telovadnico, kjer smo dobili olimpijske majice. V prostoru pred telovadnico smo se razdelili v pare. Jaz sem v telovadnico prinesla štorkljo Mici. Učenci OŠ Ledina so zapeli himno bolnišničnih olimpijskih iger. Jaz sem prebrala olimpijsko prisego. Druga dekleta pa so prebrale prisego fair play (poštena igra).

Tekmovali smo v pikadu, tobogan bowlingu (prilagojenem kegljanju) in vožnji z vozički in kolesi. Tekmovanje je bilo napeto in razburljivo. Najuspešnejši trije so dobili medaljo. Vsi udeleženi smo dobili priznanje in nagrado. Po končanem tekmovanju pa je potekala še igra za naše mame. Ob koncu smo se družili na pogostitvi.

Neža Rakun, 6. razred, OŠ Ledina, bolnišnična šola

.

 

25. bolnišnične olimpijske igre na URI – Soča
V sredo, 29. 3. 2017, so bile 25. bolnišnične olimpijske igre. Do URI – Soča smo šli iz šole peš. Ko smo prišli v stavbo, smo najprej odšli v garderobo. Dobili smo majice in jih oblekli. Potem smo si izbrali pare. S pari smo počakali, da se nam je dvorana odprla. V dvorani smo se usedli na klopi in počakali na začetek bolnišničnih olimpijskih iger. Z bolnišnično himno Bilo je nekoč smo odprli olimpijado. Ko smo himno zapeli, so nam ploskali. Potem smo zapeli še eno lepo pesem. Prva igra je bila taka, da so se morali otroci iz URI – Soča peljati s kolesi in vozički okoli ovir. Naslednja igra je bila tobogan bowling (prilagojeno kegljanje). Pri njej smo lahko sodelovali tudi mi s svojimi pari. Zadnja igra pa je bila pikado. V pikadu so dobili medaljo Marcel, Maks in še Hana. Maks je osvojil tretje mesto, Marcel prvo mesto in Hana drugo mesto. Na koncu je bil še poligon, v katerem so sodelovali tudi odrasli in otroci iz URI – Soča.

Potem so vsem podelili še priznanja. Ko smo vsi zapuščali dvorano, nas je zunaj čakala velika malica. In potem smo šli s starši domov.

Maks Leon Kopač, 3. b, OŠ Ledina

.

.

 

Novica o bolnišničnih olimpijskih igrah na URI – Soča
V sredo, 29. 3. 2017, so se ob 15.00 začele bolnišnične olimpijske igre. Otroci so odigrali tri igre. Sodeloval je 3. b iz OŠ Ledina, ki je zapel dve pesmi. Po vsaki igri so podelili medalje. Na koncu je vsak otrok dobil priznanje in igro Span.

Bolnišnične igre so pomembne, ker bolni in zdravi otroci sodelujejo in se spoznavajo skozi igro.
Naj živi šport!!!!!!!!!!

Zoja Žolnir Mandelc, 3. b, OŠ Ledina

.

 

Bolnišnične olimpijske igre na URI – Soča
Ob 13. 45 smo odšli peš v Sočo. Tam smo spoznali svoje pare, jaz sem imela Zalo Hrastar, ki je bila na vozičku. Tekmovali smo v tobogan bowlingu (prilagojenem kegljanju), teku z vozički in pikadu. Zelo smo se zabavali. Nekateri pari so dobili medaljo. Še prej pa smo mi Ledinci zapeli himno bolnišničnih olimpijskih iger in Hudomušnega zajčka. Po koncu olimpijade pa smo vsi dobili priznanja.

Alison Tomšič, 3. b, OŠ Ledina

.

.

.

 

Sabina Andlovic in Tanja Babnik
marec 2017