V mesecu marcu smo imeli na oddelku posebno gostjo, štorkljo Mici. Druženje z njo je bilo nadvse prijetno in zabavno. S seboj je prinesla svoj album in prtljago. Z učenci smo si njene dosedanje poti do potankosti ogledali, prav tako pa je imela tudi modno revijo. Oblačil ima namreč na pretek, tudi narodno nošnjo.

Mici smo posvetili tudi pesem.

Štorklja Mici rada po svetu potuje,
tuje države je že obiskala,
a v svoji domovini najraje
se je zadržala.

S seboj oblačila in album
vedno vzame,
saj velikokrat tudi njen portret nastane.

Ko se je na oddelku A4 mudila,
je v svoji risanki nastopila.

Štorklji Mici mi želimo,
da bi še mnogo let
bolnišnice obiskovala
in med otroke radost in smeh sejala.

Z našega oddelka pa: hvala, hvala!

Ana, 7. razred, in Eva, 8. razred

 

Mici je z učiteljico Tino in tremi nadobudnimi učenci posnela tudi čisto pravo risanko. Njene vtise in filmski dosežek si preberite in oglejte spodaj.

»Na oddelku Žogic nogic, kjer sem preživela dva dni, so mi pripravili posebno doživetje – snemanje animiranega filma. Res da sem do sedaj že velikokrat pozirala, ko so me otroci risali, tudi fotografiram se rada, ampak igralka v risanki še nisem bila. O, kako smo se zabavali, ko smo snemali! Delali smo v tehniki Stop animacije. Posneli smo več kot 300 fotografij, ki smo jih v posebnem programu sestavili v animacijo, na koncu pa so avtorji posneli še svoje glasove in jih dodali k posnetku.
Tukaj si lahko premierno ogledate našo animirano mojstrovino. Ne pozabite vklopiti zvočnikov, saj je tudi glasovno opremljena. Sedaj pa že letim novim izzivom naproti. Če me kje srečate, vam bom z veseljem dala svoj avtogram, kot vse slavne igralke«.

 

Manja Žugman in Tina Žvab
marec 2017