Ja, ne boste verjeli, tokrat so to bile že 25. bolnišnične olimpijske igre. V vseh teh letih se je v različnih prilagojenih športnih igrah pomerila vrsta tekmovalcev. Vedno pa jih je družila  zdrava tekmovalnost, radoživost, navdušeno pričakovanje in fair play.

Tudi letos smo se na Oddelku za otroško dializo in transplantacijo pomerili v treh športnih disciplinah. Naša športna gostja je bila vrhunska biatlonka Teja Gregorin (https://sl.wikipedia.org/wiki/Teja_Gregorin). Kot asistentke pa so tudi letos navdušeno pomagale medicinske sestre Suzana, Andreja in Monika, ki so bile tudi najglasnejše navijačice. In še nekaj športnih utrinkov …

Teja je spretno pomagala Janiju pri podajanju žog.

Kristina je izumila svojo tehniko držanja tobogan bowlinga. In bila pri tem tudi zelo uspešna.

Najmlajši Jan, že prekaljen olimpijec, je spretno metal žogice v tarčo.

Tobogan bowling je preizkusila tudi Teja. Ugotovila je, da je to zahtevna igra, ki terja veliko zbranosti in mirno roko.

Kristina je bila vesela nosilka zlate medalje.

Jan je nehvaležno drugo mesto pospremil s prešernim nasmehom in neizmernim ponosom.

Jani se je prvič udeležil bolnišničnih olimpijskih iger in kar takoj osvojil bronasto medaljo.

Teja je od tekmovalcev prejela lepo spominsko darilce. Obljubila je, da pride še kdaj.

Teja pa je vse tekmovalce na koncu presenetila s krasnim darilom, vsakemu izmed tekmovalcev je podarila tekmovalni dres z enega izmed tekmovanj za svetovni pokal. Ko bodo šolarji navijali za Tejo, ki se bo  februarja 2018  udeležila olimpijskih iger v Pjeongčangu v Južni Koreji (http://www.olympic.si/dogodek/16 ), bodo gotovo vsi oblekli njene drese. Zato smo se na koncu Teji Gregorin vsi zahvalili in ji zaželeli predvsem obilo športne sreče.

Mojca Topić
marec 2017