MarjeticeNovember00

»Tradicionalni slovenski zajtrk« je potekal v bolnišnični šoli na otroškem oddelku URI Soča v petek, 18. 11. 2016, ob 8.00 uri v jedilnici.

V okviru projekta so si otroci in starši ogledali kuhinjo na URI Soča in pripravili zelenjavno enolončnico ter ajdove palačinke z jabolčno-medenim nadevom.

Ogled kuhinje je pripravil gospod Aleš Oman, vodja kuhinje na URI Soča.

Priprava obroka za paciente

 

Zelenjavno juho in ajdove palačinke smo pripravljali v jedilnici otroškega oddelka, pod vodstvom gospe Fani, kuharice na URI Soča.

Rezanje in sekljanje je bilo naporno in zahtevno

 

MarjeticeNovemberRecept1 (2)

MarjeticeNovemberRecept1 (1)

 

Vtisi učencev:

Meni je bilo zelo všeč, ko smo pekli palačinke. Obračanje v zraku je bilo zabavno. Spekel sem tri palačinke, zase in za mamico ter za vzgojiteljico Mojco. Tudi doma jih bom naredil.

Nejc, 8 let

 

Prvič sem sama rezala kolerabo. Ponosna sem, da mi je uspelo. Pri tem mi je pomagala mama. Sedaj bom poskusila pomagati tudi mami doma. Bilo mi je tudi všeč, ko so se palačinke vrtele v zraku.

Nika, 8 let

 

Pripravili smo zdrave palačinke. Na ogledu kuhinje pa sem ugotovil, da je na Soči zelo velika kuhinja. Imajo veliko pripomočkov. Zanimiv pa je bil tudi tekoči trak za pripravo hrane.

Luka, 8 let

 

Palačinke v zraku so bile zabavne. Naredila sem posnetek, tako pa bom sama doma poskusila.

Elina, 8 let

 

Dobro je bilo, ko smo jedli palačinke in ko smo videli pomivalni stroj.

Niko, 10 let

 

 

Tanja Babnik in Sabina Andlovic

november 2016