Na koledarju nas je dohitel september. Prekinil je dneve in noči brezskrbnega uživanja in nam znova začrtal pot v šolske klopi. Na oddelku A4 smo se z učenci pogovarjali o njihovih počitnicah ter o začetku novega šolskega leta, za katerega si vsi želijo, da bi bilo uspešno. Sicer je bilo prve dni v septembru na oddelku malo otrok, med njimi pa je z učiteljico Tino rada ustvarjala deklica Ana.

Na začetku šole seveda ne gre brez urejanja in zavijanja zvezkov, v katerega celo leto skrbno zapisujemo učno snov. Ana je z učiteljico Tino izdelovala kazalko, da ji med poukom ne bo treba listati zvezka in iskati snov, ampak bo na pravo mesto vtaknila svojo kazalko. Prav tako pa nam je Ana zaupala, da ji mamica pogosto prebira zgodbice. To pa je bil povod, da sta se Ana in Tina odločili za izdelavo posebne kazalke, ki bo deklico še bolj spodbujala k listanju, branju in poslušanju.

Kako je nastajala kazalka?

Ana si je iz nekaj predlog izbrala najljubšo; in sicer risbico princeske. Ker je deklica gibalno ovirana, je učiteljica Tina po njenih navodilih princesko izrezala in pobarvala. Obe pa sta pri tem zelo uživali, saj sta se ob delu igrali besedno igro na temo barv, ki sta jih uporabljali. Učiteljica Tina je kazalko še plastificirala, potem pa sta jo s skupnimi močmi še zlepili. Ana je bila nad končnim izdelkom navdušena, ta pa jo bo sedaj spremljal ob nadaljnjem prebiranju knjig.

Veselo stopite v šolske dni in izdelajte kazalko tudi vi!

Anina kazalka

Anina kazalka

Pogled iz knjige

Pogled iz knjige

Manja Žugman
september 2016